Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το γυαλί πυρασφάλειας

Το απλό γυαλί δεν μπορεί να ικανοποιήσει κάποιον που αναζητά την αντοχή στην υψηλή θερμοκρασία ή ακόμα και την επαφή με την φωτιά, διότι δεν μπορεί να αντέξει σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 50-70°C χωρίς να σπάσει σε αντίθεση με το γυαλί πυρασφάλειας.

Το “triplex” αν και είναι ένα γυαλί ασφάλειας δεν είναι γυαλί πυρασφάλειας, διότι σε περίπτωση φωτιάς έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το απλό γυαλί.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το γυαλί πυρασφάλειας

Το SECURIT, αντίθετα, λόγω της επεξεργασίας που έχει υποστεί εάν εκτεθεί στη φωτιά το καθιστά ικανό να αντέξει μέχρι και τους 340-360°C. Γι’ αυτό μπορεί να τοποθετηθεί μπροστά σε τζάκι που καίει η σε μια ηλεκτρική κουζίνα. Ωστόσο δεν είναι γυαλί πυρασφάλειας.

Το κεραμικό γυαλί έρχεται για να καλύψει πιο απαιτητικές κατασκευές. Τοποθετείται κυρίως σε ενεργειακά τζάκια, ξυλόσομπες, λέβητες και όπου αλλού οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές. Εδώ έχουμε ένα γυαλί το οποίο ξεχωρίζει και από το χρώμα του. Είναι κίτρινο και η αντοχή του μπορεί να φτάσει έως και τους 650-700°C.

Ωστόσο το γυαλί πυρασφάλειας είναι ένα. Είναι αυτό που μπορεί να αντέξει στην πυρκαγιά μέχρι τους 1000°C για αρκετά λεπτά ώστε να μην προκληθούν σωματικές βλάβες σε ανθρώπους που βρίσκονται στο χώρο. Συνήθως αυτό το γυαλί τοποθετείται σε χώρους που φιλοξενούν μεγάλο αριθμό επισκεπτών όπως τράπεζες, θέατρα, σινεμά, μουσεία, clubs και όπου αλλού είναι απαραίτητο. Η όψη του είναι ένα γυαλί που έχει μέσα συρμάτινο πλέγμα.

2 thoughts on “Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το γυαλί πυρασφάλειας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *